Mobile Broadband Hub


A Mobile Bradband Hub egy komplex rádiós adatátviteli rendszer, amely az iparág legelőremutatóbb műszaki megoldásokat alkalmazza a legmagasabb színvonalú 3G rádióösszeköttetés megvalósítása érdekében.
A rendszer célja a legjobb minőségű, legnagyobb megbízhatóságú, legnagyobb elérhető sebességű, csatlakozás kiépítése két (vagy több) vállalati telephely LAN-ja között, a nyilvános rádiós 3G szolgáltatás útján.

A berendezés a két részből áll:

 • kültéri telepítésű UMTS rádiós egység
 • Beltéri router egység (Linux-os PC alapú)

A két készülékre bontott megoldás lényege, hogy a 3G összeköttetéshez szükséges antenna és a modemegység egy kompakt, időjárásálló kültéri készülékben került elhelyezésre, ami Etherneten (vagy adott esetben WiFi-n) keresztül csatlakozik a beltéri, rack kivitelű routerhez. Ennek előnye kettős: egyrészt a kültéri antenna elhelyezés jobb vételt biztosít, másfelől a modemegységnek az antennával egy dobozban történő elhelyezése minimalizálja a jelveszteséget.

A beltéri router egység feladata a LAN felől / felé érkező adatok szétosztása a kültéri UMTS rádiós egység(ek) és más vezetékes, vagy vezeték nélküli hálózatok között (nyilvános internethálózat, bérelt vonalak, stb.) - a mindenkori átviteli képességek dinamikus figyelembevételével.

Redundancia
A komplett rendszer berendezés szintű redundáns megoldásokat és magas szintű titkosítást használ, így a magas biztonságot igénylő vállalati környezetben is probléma nélkül alkalmazható.

A kültéri UMTS modemegység feladata 3G-s rádiós útvonal biztosítása a beltéri router egység számára. Az adatátvitel megbízhatósága és sebessége redundanciával fokozható. A legmagasabb minőségszint berendezés szintű redundanciával érhető el, ezért az átviteli rendszer egy beltéri router egységhez célszerűen több – mobilinternet szolgáltatónként általában legalább egy – kültéri rádiós egység csatlakozik.

Gazdaságosság
A lehető leggazdaságosabb adatátvitel érdekében a rendszer az adatátviteli csatornákat (HSDPA, vezetékes internet) nem csak műszaki minőség, de gazdaságos használat szempontjából is folyamatosan felügyeli, illetve dinamikusan konfigurálja.

Delta System GSM technológia
A dinamikus konfiguráció a csatornaválasztás mellett kiterjed a 3G előfizetések, illetve az azokat megtestesítő SIM kártyák és HSDPA rádiós eszközök mindenkori legcélszerűbb összepárosítására egy 8 férőhelyes „SIM bank”, valamint az azt menedzselő adatbázis szerver és a kapcsolódó statisztikai funkciók segítségével. A SIM-ek használatára vonatkozó konfiguráció (időzítés, adatforgalmi limitek stb.) webes felületen konfigurálhatók. A SIM kártyák automatikus kiválasztása esetén a rendszer többféle paramétert képes figyelembe venni, így pl. a SIM kártyák honos országát és szolgáltatóját (költségoptimalizálás, roaming), illetve adatátviteli minőségi tényezőket.

Beltéri Egység – jellemzők:

 • Linux-os PC alapú router. Saját fejlesztésű szoftverek a teljes adatátviteli lánc menedzselésére
 • Ethernet csatlakozások a kültéri UMTS egység(ek) és a LAN felé
 • 8 kártyahelyes SIM bank a 3G-s adat- és hangszolgáltatásokhoz, előlapi hozzáféréssel
 • Előfizetések bővítése opcionális, USB-n keresztül csatlakoztatható különálló SIM bankokkal
 • Titkosított VPN csatorna minden kapcsolathoz
 • SATA merevlemez vagy Flash SSD adatrögzítéshez (kép- és hangrögzítés, - lejátszás, adattárolás stb.)
 • Táv-upgrade és táv-konfigurációs szolgáltatások (Apache web szerver)
 • PoE (Power over Ethernet) tápellátás a kültéri UMTS egység részére
 • Dupla hálózati tápegység és akkumulátoros vészüzem képessége
 • Helytakarékos rack kivitel (1 HE,19”)

Megoldások

Alkalmazások